2015-03-23 00:40

Τρουφάκια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

  •  
  • Μερίδες  : 30 τεμάχια.
     
     
    Απαιτούμενος Χρόνος  :  3 ώρες.
    Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.
     
  • ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. Κουβερτούρα χονδροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 40 ml ρούμι ή μπράντι (ή χυμό πορτοκάλι, αν προορίζονται για μικρά παιδιά)2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένοι (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)
 
 
Για το στόλισμα

100 γρ. Κακάο 

100 γρ. αμύγδαλα λευκά, θρυμματισμένα

 

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. 
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να σφίξει το μείγμα ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το Κακάο και σε ένα άλλο τα αμύγδαλα. 
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε μικρές δόσεις με ένα κουταλάκι και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 
  • Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, «βρέχουμε» τα δάχτυλα μας με λίγο μπράντι ή χυμό. «Περνάμε» κάθε μπαλάκι από το Κακάο ή από τα αμύγδαλα και το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. 
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό και βάζουμε σε πιατέλα. 
  • Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες
  • ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗΗ
 

—————

Πίσω